HTML

Megazanyád

Az ars-poetica nagyjából úgy néz ki, hogy nálam mindent szabad, flamewar, trollok, welcome, dühöngjétek ki magatokat, hiszen az elfojtott feszültség belétek büdösödik és savanyú idegesítő mások agyára menő vénember lesz belőletek!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A gyümölcsárus cigány esete a lakótelep feldühödött ... lakóival

rootshaper 2010.08.27. 10:04

Gondolom a budapesti lakosság LTP-kbe tömörülő részének nem mondok újat azzal, hogy pár éve feltűnt egy jelenség, amelyet csak szimplán gyümölcsárus cigánynak szoktunk aposztrofálni. Meguntuk.

A lakótelep egy olyan része a városnak, mely mindamellett, hogy baromi ronda, rengeteg embert, családot tömörít a mennyiséghez képset kis máretű alapterületre. Ezt hatalmas kocka alakú panelházakkal oldották meg a módszerváltás előtti időkben, amiket mostanság mégrandább hupilila meg szapantartókék színekkel bugyolálnak be. Ezt teszik most itt is a szomszéd háztömbbel, cirka 4 hónapja meg sem áll a fúrás, faragás, hatalmas élmény. De most kivételesen nem erről akarok dühöngni, pedig ez is megérne egy posztot szerintem.

Mai lakótelep rovatunkban a gyümölcsárus cigányokról lesz szó. Elöljáróban annyit a messziről jött olvasóknak, hogy képzeljenek el egy magyarul alig tudó gigantikus keresztmetszetű - mármár a mammutfenyővel vetekedő - kisebbségi férfiút, akit megtámogattak egy megafonnal. Ebből a megafonból pedig olyan mondatok szoktak kiröppenni, hogy néha fogom a fejemet szégyenemben, hogy mégis mit művelnek gyönyörű magyar nyelvünkkel.

Mivel a lakótelepek fentebb említett okból kifolyólag hatalmas embertömeget szállásolnak el relatíve kis alapterületen, ezért úgy gondolta pár élelmes rajkó, hogy ha már lopnak szereznek egy csomó gyümölcsöt meg zöldséget, de a piacon a standért fizetni kell, valahogy meg kellene oldani, hogy ebből 100% haszon legyen, ne csak 99,9%. Ekkor jött képbe a Józsefvárosin vásárolt megafon, amivel eddig csak a Gizit utasította vacsorafőzésre. Végre a Gáspár csinál valami hasznosat is azzal a szarral, mielőtt felkerül a seggébe síkosító nélkül. Tehát adott egy lelakott ócska szétrohadt mikrobusz, amelyből kipattog olyan 8-10 köbméter dzsipszi és még az árunak is marad hely (!!!) és elkezdenek óbégatni. Naponta van olyan, hogy kétszer is.

"Akció van, hölgyek-urak figyeleeeeeeem! Akcióóó, akciós a barack, hölgyekurak figyeleeeeem! Óriási nagyméretű magbaváló NAPSUGÁR őszibarackot hoztam, figyeleeeeeem! Egykiló hámszáz, kettő kiló csak öcccááá forintér adom, jöjjjeneeeeeeeeeeek!" Ezt képzeljétek el max. hangerőn, cigányos hanglejtésben, megtámogatva a szembeház oldalát farigcsáló munkások turhafelkrákogásával és a Hilti andalító hangjával ahogy a betonba váj, valamint a játszótéren ordibáló neveletlen szaros kis kölkökkel, műanyagmotorok kerregésével és a dagadt viziló-bálna keresztezésből létrejött anyukák "NECSINÁÁÁÁLJAD PISTIIII" "ADDVISSZANEKI RÓÓÓÓZIIII" kántálásával. Adott a kellemes délutáni pihenő, hogy aztán másnap vidáman vedd az akadályokat a munkahelyen a kedves kollegákkal körülvéve, akik csak arra várnak, hogy segíthessék amúgy is piskóta munkádat.

Ja, de kicsit elkalandoztam, a történet lényege igazából annyi, hogy velem egyetemben már sokan megelégelték azt, hogy ezek a szemétládák hozzák a szaros barackukat napról napra és adómentesen keresik a pénzüket úgy, hogy közben ezt a hatóságok telibe fossák. Történt ugyanis egy eset a napokban, mikor az egyik kedves szomszéd megelégelte, hogy az erkélye alatt óbégatnak a dzsippók és nemes egyszerűséggel egy nagy vödör vízzel nyakonöntötte a delikvenst. Egyből eltüntek a búbánatba, de ez nem tántorította el őket, hogy másnap ugyanott folytassák, ahol abbahagyták. Ez így már nem is olyan vicces, mint mikor az eseményeket saját szememmel láttam... Na mindegy, újabb szar poszt, most mit vártatok? Hallgassuk meg együtt ennek örömére DSP - Lakótelep című számát. Szóljon!

Címkék: poszt gyümölcs magyarisztán rajkó megazanyád

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megazanyad.blog.hu/api/trackback/id/tr592251350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása